# Statistics: How Many Cars? (2)

In this worksheet, students answer questions using the results of a survey shown in a data table.

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:  Statistics

Curriculum subtopic:  Compare Data Using Charts and Graphs

Difficulty level:

### QUESTION 1 of 10

In a survey, Class A counted the number of differently coloured cars passing a school gate on three consecutive mornings.

The results are shown below.

From this we can tell that....

74 cars passed the school on Monday and 21 of these were red.

52 red cars passed the school in total over the three days.

8 more white cars than blue cars passed in total.

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed most often on Monday?

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed most often over the three days?

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed least often in total?

Use the table of results to answer the question.

How many cars passed on Tuesday?

Use the table of results to answer the question.

How many non-white cars passed on Tuesday?

Use the table of results to answer the question.

How many grey  and white cars passed in total over Monday and Tuesday?

Use the table of results to answer the question.

How many non-red cars passed in total on Wednesday?

Use the table of results to answer the question.

How many fewer grey cars passed  on Monday than on Wednesday?

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed least often in total?

Use the table of results to answer the question.

How many more grey cars than red cars passed in total over Monday and Wednesday?

• Question 1

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed most often on Monday?

Grey
• Question 2

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed most often over the three days?

Grey
• Question 3

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed least often in total?

Blue
• Question 4

Use the table of results to answer the question.

How many cars passed on Tuesday?

67
• Question 5

Use the table of results to answer the question.

How many non-white cars passed on Tuesday?

53
EDDIE SAYS
67 - 14 = 53
• Question 6

Use the table of results to answer the question.

How many grey  and white cars passed in total over Monday and Tuesday?

78
EDDIE SAYS
14 + 14 + 24 + 26 = 78
• Question 7

Use the table of results to answer the question.

How many non-red cars passed in total on Wednesday?

48
EDDIE SAYS
64 - 16 = 48
• Question 8

Use the table of results to answer the question.

How many fewer grey cars passed  on Monday than on Wednesday?

9
EDDIE SAYS
33 - 24 = 9
• Question 9

Use the table of results to answer the question.

Which colour car passed least often in total?

Blue
• Question 10

Use the table of results to answer the question.

How many more grey cars than red cars passed in total over Monday and Wednesday?