The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Subtract Numbers with Two Decimal Places (2)

In this worksheet, students subtract numbers with two decimal places.

'Subtract Numbers with Two Decimal Places (2)' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:  Number: Fractions, Decimals and Percentages

Curriculum subtopic:  Use up to Three Decimal Places

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

This worksheet is about subtraction with decimals, regrouping if necessary.

 

Example

Work out the subtraction.

891.32 - 857.4 =
 
 

 

Answer

Step 1. Line up the decimal points, inserting zeros if needed for 857.40.
Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 2 - 0 = 2.
Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 1 in the ones place becomes 0 and 3 in the tenths place becomes 13. Subtract 13 - 4 = 9.
Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so 9 in the tens place becomes 8 and 0 in the ones place becomes 10. Subtract 10 - 7 = 3.
Step 5. Subtract in the tens place 8 - 5 = 3 and then subtract in the hundreds place, 8 - 8 = 0. 
Answer: 33.92

 

Subtracting decimals

 

The answer is 33.92

Find the difference between the two numbers

859.05 - 186.02 = ________

Find the difference between the two numbers

573.08 - 488.08 = ________

Find the difference between the two numbers

520.06 - 231.04 = ________

Find the difference between the two numbers

183.07 - 117.09 = ________

Find the difference between the two numbers

973.01 - 434.06 = ________

Find the difference between the two numbers

956.06 - 156.09  = ________

Find the difference between the two numbers

541.03 - 249.06  = ________

Find the difference between the two numbers

683.09 - 170.09  = ________

Find the difference between the two numbers

756.09 - 539.09  = ________

Find the difference between the two numbers

329.28 - 170.09  = ________

  • Question 1

Find the difference between the two numbers

859.05 - 186.02 = ________

CORRECT ANSWER
673.03
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 5 - 2 = 3. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 0 - 0 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 9 - 6 = 3. Step 5. Subtract in the tens place. We need to regroup, so the 8 in the hundreds place becomes a 7 and the 5 in the tens becomes 15. Subtract 15 - 8 = 7 and then subtract in the hundreds place, 7 - 1 = 6. Answer: 673.03
  • Question 2

Find the difference between the two numbers

573.08 - 488.08 = ________

CORRECT ANSWER
85
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 8 - 8 = 0. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 0 - 0 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 7 in the tens place becomes 6 and the 3 in the ones place becomes 13. Subtract 13 - 8 = 5. Step 5. Subtract in the tens place. We need to regroup, so the 5 in the hundreds place becomes a 4 and the 6 in the tens becomes 16. Subtract 16 - 8 = 8 and then subtract in the hundreds place, 4 - 4 = 0. Answer: 85 or 85.00
  • Question 3

Find the difference between the two numbers

520.06 - 231.04 = ________

CORRECT ANSWER
289.02
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 6 - 4 = 2. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 0 - 0 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 2 in the tens becomes 1 and the 0 in the ones becomes 10. Subtract 10 - 1 = 9. Step 5. Subtract in the tens place. We need to regroup, so the 5 in the hundreds place becomes a 4 and the 1 in the tens becomes 11. Subtract 11 - 3 = 8 and then subtract in the hundreds place, 4 - 2 = 2. Answer: 289.02
  • Question 4

Find the difference between the two numbers

183.07 - 117.09 = ________

CORRECT ANSWER
65.98
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. We need to regroup, so the 0 in the tenths becomes 10 and the 7 in the hundredths becomes 17. Subtract 17 - 9 = 8. Step 3. Move to the tenths place. Regroup so the 3 in the ones becomes 2 and the 10 in the tenths becomes a 9. Subtract 9 - 0 = 9. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 8 in the tens place becomes 7 and the 2 in the ones becomes 12. Subtract 12 - 7 = 5. Step 5. Subtract in the tens place, 7 - 1 = 6 and then subtract in the hundreds place, 1 - 1 = 0. Answer: 65.98
  • Question 5

Find the difference between the two numbers

973.01 - 434.06 = ________

CORRECT ANSWER
538.95
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 0 in the tenths becomes 10 and the 1 in the ones becomes 11. Subtract 11 - 6 = 5. Step 3. Move to the tenths place. Regroup so the 3 in the ones becomes 2 and the 10 in the tenths becomes 9. Subtract 9 - 0 = 9. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 7 in the tens place becomes 6 and the 2 in the ones becomes 12. Subtract 12 - 4 = 8. Step 5. Subtract in the tens place, 6 - 3 = 3 and then subtract in the hundreds place, 9 - 4 = 5. Answer: 538.95
  • Question 6

Find the difference between the two numbers

956.06 - 156.09  = ________

CORRECT ANSWER
799.97
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 0 in the tenths becomes 10 and the 6 in the ones becomes 16. Subtract 16 - 9 = 7. Step 3. Move to the tenths place. Regroup so the 6 in the ones becomes 5 and the 10 in the tenths becomes 9. Subtract 9 - 0 = 9. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 5 in the tens place becomes 4 and the 5 in the ones becomes 15. Subtract 15 - 6 = 9. Step 5. Subtract in the tens place. Regroup so the 9 becomes 8 in the hundreds place and the 4 becomes 14 in the tens place. Subtract 14 - 5 = 9 and then subtract in the hundreds place, 8 - 1 = 7. Answer: 799.97
  • Question 7

Find the difference between the two numbers

541.03 - 249.06  = ________

CORRECT ANSWER
291.97
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 0 in the tenths becomes 10 and the 3 in the hundredths becomes 13. Subtract 13 - 6 = 7. Step 3. Move to the tenths place. Regroup so the 1 in the ones becomes 0 and the 10 in the tenths becomes 9. Subtract 9 - 0 = 9. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 4 in the tens place becomes 3 and the 0 in the ones becomes 10. Subtract 10 - 9 = 1. Step 5. Subtract in the tens place. Regroup so the 5 becomes 4 in the hundreds place and the 3 becomes 13 in the tens place. Subtract 13 - 4 = 9 and then subtract in the hundreds place, 4 - 2 = 2. Answer: 291.97
  • Question 8

Find the difference between the two numbers

683.09 - 170.09  = ________

CORRECT ANSWER
513
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 9 - 9 = 0. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 0 - 0 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 3 - 3 = 0. Step 5. Subtract in the tens place, 8 - 7 = 1 and then subtract in the hundreds place, 6 - 1 = 5. Answer: 513
  • Question 9

Find the difference between the two numbers

756.09 - 539.09  = ________

CORRECT ANSWER
217
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 9 - 9 = 0. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 0 - 0 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so the 5 in the tens place becomes 4 and the 6 in the ones becomes 16. Subtract 16 - 9 = 7. Step 5. Subtract in the tens place. Subtract 4 - 3 = 1 and then subtract in the hundreds place, 7 - 5 = 2. Answer: 217
  • Question 10

Find the difference between the two numbers

329.28 - 170.09  = ________

CORRECT ANSWER
159.19
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 2 in the tenths becomes 1 and the 8 in the hundredths becomes 18. Subtract 18 - 9 = 9. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 1 - 0 = 1. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 9 - 0 = 9. Step 5. Subtract in the tens place. Regroup so the 3 becomes 2 in the hundreds place and the 2 becomes 12 in the tens place. Subtract 12 - 7 = 5 and then subtract in the hundreds place, 2 - 1 = 1. Answer: 159.19
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.