A farmer has some cows that he milks **every day.**

**Each**** **cow produces **4 pints **of milk **a day.**

**How much** milk does each cow produce in **4 days?**

First, let's look at the important information.

We know that each cow produces 4 pints of milk a day.

We know that we need to find the total after 4 days.

To find the answer, we need to calculate 4 + 4 + 4 + 4 = 16 ( 4 x 4 = 16 )

Each cow produces **16 **pints of milk after 4 days.

If the **same** farmer has **100**** **cows, **how much** milk do they produce in total after **1 day**?

First, let's look at the important information.

We know the farmer has 100 cows.

We know they produce 4 pints each a day.

We know we need to find the total after 1 day.

To find the answer we need to calculate 100 (cows) x 4 (pints each)

100 + 100 + 100 + 100 = 400 ( 100 x 4 = 400 )

The farmer will have **400 pints** of milk after one day.

If the** same** farmer** sells 10 **of his cows,** how many **cows will he **have left?**

First, let's look at the important information.

We know he had 100 cows.

We know he sells 10 of them.

To find the answer we need to calculate 100 - 10 ( 10 less than 100 )

100 - 10 = 90

The farmer will have **90** cows left.

Now try some more questions like these.