The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Subtract Numbers with Two Decimal Places (1)

In this worksheet, students subtract numbers with a mix of whole numbers and up to two decimal places.

'Subtract Numbers with Two Decimal Places (1)' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:   Number: Fractions, Decimals and Percentages

Curriculum subtopic:   Use up to Three Decimal Places

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

This worksheet is about subtraction with decimals and regrouping if necessary.

 

Example

Work out the subtraction.

891.32 - 857.4 =
 
 

 

Answer

Step 1. Line up the decimal points, inserting zeros if needed for 857.40.
Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 2 - 0 = 2.
Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 1 in the ones place becomes 0 and 3 in the tenths place becomes 13. Subtract 13 - 4 = 9.
Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so 9 in the tens place becomes 8 and 0 in the ones place becomes 10. Subtract 10 - 7 = 3.
Step 5. Subtract in the tens place 8 - 5 = 3 and then subtract in the hundreds place, 8 - 8 = 0. 
Answer: 33.92

 

 

The answer is 33.92

Work out the subtraction.

937.21 - 733.73 =  
 
 

Work out the subtraction.

429.54 - 314.33 =  
 
 

Work out the subtraction.

893.88 - 860.8 =  
 
 

Work out the subtraction.

905.34 - 266.98 =  
 
 

Work out the subtraction.

984.2 - 711.59 =  
 
 

Work out the subtraction.

354.63 - 226.12 =  
 
 

Work out the subtraction.

825.24 - 552.84 =  
 
 

Work out the subtraction.

978.23 - 684.84 =  
 
 

Work out the subtraction.

886.02 - 566.38 =  
 
 

Work out the subtraction.

702.29 - 671.81 =  
 
 
  • Question 1

Work out the subtraction.

937.21 - 733.73 =  
 
 
CORRECT ANSWER
203.48
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. We need to regroup, so the 2 in the tenths becomes 1 and the 1 in the hundredths becomes 11. Subtract 11 - 3 = 8. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 7 in the ones place becomes 6 and 1 in the tenths place becomes 11. Subtract 11 - 7 = 4. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 6 - 3 = 3. Step 5. Subtract in the tens place 3 - 3 = 0 and then subtract in the hundreds place, 9 - 7 = 2. Answer: 203.48
  • Question 2

Work out the subtraction.

429.54 - 314.33 =  
 
 
CORRECT ANSWER
115.21
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 4 - 3 = 1. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 5 - 3 = 2. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 9 - 4 = 5. Step 5. Subtract in the tens place 2 - 1 = 1 and then subtract in the hundreds place, 4 - 3 = 1. Answer: 115.21
  • Question 3

Work out the subtraction.

893.88 - 860.8 =  
 
 
CORRECT ANSWER
33.08
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points, inserting zeros if needed for 860.80. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 8 - 0 = 8. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 8 - 8 = 0. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 3 - 0 = 3. Step 5. Subtract in the tens place 9 - 6 = 3 and then subtract in the hundreds place, 8 - 8 = 0. Answer: 33.08
  • Question 4

Work out the subtraction.

905.34 - 266.98 =  
 
 
CORRECT ANSWER
638.36
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. We need to regroup, so the 3 in the tenths becomes 2 and the 4 in the hundredths becomes 14. Subtract 14 - 8 = 6. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 5 in the ones place becomes 4 and 2 in the tenths place becomes 12. Subtract 12 - 9 = 3. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so 0 in the tens place becomes 10 and 4 in the ones place becomes 14. Subtract 14 - 6 = 8. Step 5. We need to regroup, so the 9 in the hundreds place becomes an 8 and the 10 in the tens becomes a 9. Subtract 9 - 6 = 3 and then subtract in the hundreds place, 8 - 2 = 6. Answer: 638.36
  • Question 5

Work out the subtraction.

984.2 - 711.59 =  
 
 
CORRECT ANSWER
272.61
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points, inserting zeros if needed for 984.20. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup the 2 in the tenths to 1 and the 0 in the hundredths to 10. Subtract 10 - 9 = 1. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 4 in the ones place becomes 3 and 1 in the tenths place becomes 11. Subtract 11 - 5 = 6. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 3 - 1 = 2. Step 5. Subtract in the tens place 8 - 1 = 7 and then subtract in the hundreds place, 9 - 7 = 2. Answer: 272.61
  • Question 6

Work out the subtraction.

354.63 - 226.12 =  
 
 
CORRECT ANSWER
128.51
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 3 - 2 = 1. Step 3. Move to the tenths place. Subtract 6 - 1 = 5. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so 5 in the tens place becomes 4 and 4 in the ones place becomes 14. Subtract 14 - 6 = 8. Step 5. Subtract in the tens place 4 - 2 = 2 and then subtract in the hundreds place, 3 - 2 = 1. Answer: 128.51
  • Question 7

Work out the subtraction.

825.24 - 552.84 =  
 
 
CORRECT ANSWER
272.40
272.4
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 4 - 4 = 0. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 5 in the ones place becomes 4 and 2 in the tenths place becomes 12. Subtract 12 - 8 = 4. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 4 - 2 = 2. Step 5. Subtract in the tens place. We need to regroup so the 8 becomes 7 in the hundreds place and the 2 becomes a 12 in the tens place. Subtract 12 - 5 = 7 and then subtract in the hundreds place, 7 - 5 = 2. Answer: 272.4 or 272.40
  • Question 8

Work out the subtraction.

978.23 - 684.84 =  
 
 
CORRECT ANSWER
293.39
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 2 in the tenths is a 1 and the 3 in the hundredths is 13. Subtract 13 - 4 = 9. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 8 in the ones place becomes 7 and 1 in the tenths place becomes 11. Subtract 11 - 8 = 3. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 7 - 4 = 3. Step 5. Subtract in the tens place. Regroup so the 9 in the hundreds place becomes 8 and 7 in the tens place becomes 17. Subtract 17 - 8 = 9 and then subtract in the hundreds place, 8 - 6 = 2. Answer: 293.39
  • Question 9

Work out the subtraction.

886.02 - 566.38 =  
 
 
CORRECT ANSWER
319.64
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place. Regroup so the 0 in the tenths becomes a 10 and the 2 in the hundredths becomes a 12. Subtract 12 - 8 = 4. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 6 in the ones place becomes 5 and 10 in the tenths place becomes 9. Subtract 9 - 3 = 6. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. We need to regroup, so 8 in the tens place becomes 7 and 5 in the ones place becomes 15. Subtract 15 - 6 = 9. Step 5. Subtract in the tens place 7 - 6 = 1 and then subtract in the hundreds place, 8 - 5 = 3. Answer: 319.64
  • Question 10

Work out the subtraction.

702.29 - 671.81 =  
 
 
CORRECT ANSWER
30.48
EDDIE SAYS
Step 1. Line up the decimal points. Step 2. Subtract, starting with the hundredths place, 9 - 1 = 8. Step 3. Move to the tenths place. We need to regroup, so 2 in the ones place becomes 1 and 2 in the tenths place becomes 12. Subtract 12 - 8 = 4. Step 4. Move to the ones place, to the left of the decimal. Subtract 1 - 1 = 0. Step 5. Regroup so the 7 in the hundreds becomes a 6 and the 0 in the tens becomes a 10. Subtract 10 - 7 = 3 and then subtract in the hundreds place, 6 - 6 = 0. Answer: 30.48
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.