The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Divide a Number with Two Decimal Places by a Single-Digit Number

In this worksheet, students divide a number with two decimal places by a single-digit number.

'Divide a Number with Two Decimal Places by a Single-Digit Number' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:  Number: Fractions, Decimals and Percentages

Curriculum subtopic:  Divide with Two Decimal Places

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

 

To divide a number with two decimal places by a single-digit number, set out a division calculation and divide normally.

The decimal points will remain in line vertically.

 

Example

Work out  36.25 ÷ 5

 

 

Answer

36.25 ÷ 5 = 7.25

 

Answer the question.

589.05 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

193.08 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

316.47 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

299.11 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

207.69 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

905.58 ÷ 9  = 
 

Answer the question.

353.99 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

425.43 ÷ 9  = 
 

Answer the question.

466.14 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

531.25 ÷ 5  = 
 
  • Question 1

Answer the question.

589.05 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
84.15
EDDIE SAYS
Divide 58 ÷ 7 = 8 rem 2 and bring down the 9 Divide 29 ÷ 7 = 4 rem 1 and bring down the 0 Divide 10 ÷ 7 = 1 rem 3 and bring down the 5 Divide 35 ÷ 7 = 5 Answer: 84.15
  • Question 2

Answer the question.

193.08 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
32.18
EDDIE SAYS
Divide 19 ÷ 6 = 3 rem 1 and bring down the 3 Divide 13 ÷ 6 = 2 rem 1 and bring down the 0 Divide 10 ÷ 6 = 1 rem 4 and bring down the 8 Divide 48 ÷ 6 = 8 Answer: 32.18
  • Question 3

Answer the question.

316.47 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
45.21
EDDIE SAYS
Divide 31 ÷ 7 = 4 rem 3 and bring down the 6 Divide 36 ÷ 7 = 5 rem 1 and bring down the 4 Divide 14 ÷ 7 = 2 and bring down the 7 Divide 7 ÷ 7 = 1 Answer: 45.21
  • Question 4

Answer the question.

299.11 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
42.73
EDDIE SAYS
Divide 29 ÷ 7 = 4 rem 1 and bring down the 9 Divide 19 ÷ 7 = 2 rem 5 and bring down the 1 Divide 51 ÷ 7 = 7 rem 2 and bring down the 1 Divide 21 ÷ 7 = 3 Answer: 42.73
  • Question 5

Answer the question.

207.69 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
29.67
EDDIE SAYS
Divide 20 ÷ 7 = 2 rem 6 and bring down the 7 Divide 67 ÷ 7 = 9 rem 4 and bring down the 6 Divide 46 ÷ 7 = 6 rem 4 and bring down the 9 Divide 49 ÷ 7 = 7 Answer: 29.67
  • Question 6

Answer the question.

905.58 ÷ 9  = 
 
CORRECT ANSWER
100.62
EDDIE SAYS
Divide 9 ÷ 9 = 1 and bring down the 0 Divide 0 ÷ 9 = 0 and bring down the 5 Divide 5 ÷ 9 = 0 rem 5 and bring down the 5 Divide 55 ÷ 9 = 6 rem 1 and bring down the 8 Divide 18 ÷ 9 = 2 Answer: 100.62
  • Question 7

Answer the question.

353.99 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
50.57
EDDIE SAYS
Divide 35 ÷ 7 = 5 and bring down the 3 Divide 3 ÷ 7 = 0 rem 3 and bring down the 9 Divide 39 ÷ 7 = 5 rem 4 and bring down the 9 Divide 49 ÷ 7 = 7 Answer: 50.57
  • Question 8

Answer the question.

425.43 ÷ 9  = 
 
CORRECT ANSWER
47.27
EDDIE SAYS
Divide 42 ÷ 9 = 4 rem 6 and bring down the 5 Divide 65 ÷ 9 = 7 rem 2 and bring down the 4 Divide 24 ÷ 9 = 2 rem 6 and bring down the 3 Divide 63 ÷ 9 = 7 Answer: 47.27
  • Question 9

Answer the question.

466.14 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
77.69
EDDIE SAYS
Divide 46 ÷ 6 = 7 rem 4 and bring down the 6 Divide 46 ÷ 6 = 7 rem 4 and bring down the 1 Divide 41 ÷ 6 = 6 rem 5 and bring down the 4 Divide 54 ÷ 6 = 9 Answer: 77.69
  • Question 10

Answer the question.

531.25 ÷ 5  = 
 
CORRECT ANSWER
106.25
EDDIE SAYS
Divide 5 ÷ 5 = 1 and bring down the 3 Divide 3 ÷ 5 = 0 rem 3 and bring down the 1 Divide 31÷ 5 = 6 rem 1 and bring down the 2 Divide 12 ÷ 5 = 2 rem 2 and bring down the 5 Divide 25 ÷ 5 = 5 Answer: 106.25
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.