The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Divide a Number with One Decimal Place by a Single-Digit Number

In this worksheet, students divide numbers with one decimal place by a single-digit number.

'Divide a Number with One Decimal Place by a Single-Digit Number' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:   Number: Fractions, Decimals and Percentages

Curriculum subtopic:   Divide with Two Decimal Places

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

To divide a number with one decimal place by a single-digit number, set out a division calculation and divide normally.

The decimal points will remain in line vertically.

 

Example

Work out  362.5 ÷ 5

 

Division

 

Answer

362.5 ÷ 5 = 72.5

Answer the question.

250.8 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

447.3 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

414.6 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

471.6÷ 6  = 
 

Answer the question.

426.3 ÷ 7  = 
 

Answer the question.

413.4 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

375.5 ÷ 5  = 
 

 

Answer the question.

217.8 ÷ 6  = 
 

Answer the question.

378.5 ÷ 5  = 
 

Answer the question.

589.4 ÷ 7  = 
 
  • Question 1

Answer the question.

250.8 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
41.8
EDDIE SAYS
Divide 25 ÷ 6 = 4 rem 1 and bring down the 0 Divide 10 ÷ 6 = 1 rem 4 and bring down the 8 Divide 48 ÷ 6 = 8 Answer: 41.8
  • Question 2

Answer the question.

447.3 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
63.9
EDDIE SAYS
Divide 44 ÷ 7 = 6 rem 2 and bring down the 7 Divide 27 ÷ 7 = 3 rem 6 and bring down the 3 Divide 63 ÷ 7 = 9 Answer: 63.9
  • Question 3

Answer the question.

414.6 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
69.1
EDDIE SAYS
Divide 41 ÷ 6 = 6 rem 5 and bring down the 4 Divide 54 ÷ 6 = 9 and bring down the 6 Divide 6 ÷ 6 = 1 Answer: 69.1
  • Question 4

Answer the question.

471.6÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
78.6
EDDIE SAYS
Divide 47 ÷ 6 = 7 rem 5 and bring down the 1 Divide 51 ÷ 6 = 8 rem 3 and bring down the 6 Divide 36 ÷ 6 = 6 Answer: 78.6
  • Question 5

Answer the question.

426.3 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
60.9
EDDIE SAYS
Divide 42 ÷ 7 = 6 and bring down the 6 Divide 6 ÷ 7 = 0 rem 6 and bring down the 3 Divide 63 ÷ 7 = 9 Answer: 60.9
  • Question 6

Answer the question.

413.4 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
68.9
EDDIE SAYS
Divide 41 ÷ 6 = 6 rem 5 and bring down the 3 Divide 53 ÷ 6 = 8 rem 5 and bring down the 4 Divide 54 ÷ 6 = 9 Answer: 68.9
  • Question 7

Answer the question.

375.5 ÷ 5  = 
 

 

CORRECT ANSWER
75.1
EDDIE SAYS
Divide 37 ÷ 5 = 7 rem 2 and bring down the 5 Divide 25 ÷ 5 = 5 and bring down the 5 Divide 5 ÷ 5 = 1 Answer: 75.1
  • Question 8

Answer the question.

217.8 ÷ 6  = 
 
CORRECT ANSWER
36.3
EDDIE SAYS
Divide 21 ÷ 6 = 3 rem 3 and bring down the 7 Divide 37 ÷ 6 = 6 rem 1 and bring down the 8 Divide 18 ÷ 6 = 3 Answer: 36.3
  • Question 9

Answer the question.

378.5 ÷ 5  = 
 
CORRECT ANSWER
75.7
EDDIE SAYS
Divide 37 ÷ 5 = 7 rem 2 and bring down the 8 Divide 28 ÷ 5 = 5 rem 3 and bring down the 5 Divide 35 ÷ 5 = 7 Answer: 75.7
  • Question 10

Answer the question.

589.4 ÷ 7  = 
 
CORRECT ANSWER
84.2
EDDIE SAYS
Divide 58 ÷ 7 = 8 rem 2 and bring down the 9 Divide 29 ÷ 7 = 4 rem 1 and bring down the 4 Divide 14 ÷ 7 = 2 Answer: 84.2
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.