The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Multiplying a 3-Digit Number by a 2-Digit Number

In this worksheet, students multiply a 3-digit number by a 2-digit number.

'Multiplying a 3-Digit Number by a 2-Digit Number' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:  Number: Multiplication and Division

Curriculum subtopic:  Multiply Numbers to Four Digits

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

In this worksheet, multiply a 3-digit number by a 2-digit number.

This is done by long multiplication as follows.

 

Example

Work out 539 x 34

Step 1. Multiply 539 x 4 = 2156.

Step 2. Multiply 539 x 30 = 16170.

Step 3. Add the numbers together for the answer. 2156 + 16170 = 18 326

 

  Answer
 
×     5 3 9
      3 4
539 × 4    2 1 5 6
539 × 30  1 6 1 7 0
  1 8 3 2 6

  

 

 

Try the following problem yourself.

681 × 34 =
 

Work out

 

703 × 24 =
 

Work out

 

745 × 37 =
 

Multiply

 

696 × 28 =
 

Work out

 

339 × 22 =
 

Calculate

 

266 × 29 =
 

Work out

 

886 × 57 =
 

Work out

 

387 × 56 =
 

Multiply

 

308 × 93 =
 

Multiply

 

333 × 33 =
 
  • Question 1

Try the following problem yourself.

681 × 34 =
 
CORRECT ANSWER
23154
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 681 x 4 = 2724 Step 2. Multiply 681 x 30 = 20430 Step 3. Add the numbers together for the answer. 2724 + 20430 = 23154
  • Question 2

Work out

 

703 × 24 =
 
CORRECT ANSWER
16872
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 703 x 4 = 2812 Step 2. Multiply 703 x 20 = 14060 Step 3. Add the numbers together for the answer. 2812 + 14060 = 16872
  • Question 3

Work out

 

745 × 37 =
 
CORRECT ANSWER
27565
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 745 x 7= 5215 Step 2. Multiply 745 x 30 = 22350 Step 3. Add the numbers together for the answer. 5215 + 22350 = 27565
  • Question 4

Multiply

 

696 × 28 =
 
CORRECT ANSWER
19488
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 696 x 8 = 5568 Step 2. Multiply 696 x 20 = 13920 Step 3. Add the numbers together for the answer. 5568 + 13920 = 19488
  • Question 5

Work out

 

339 × 22 =
 
CORRECT ANSWER
7458
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 339 x 2 = 678 Step 2. Multiply 339 x 20 = 6780 Step 3. Add the numbers together for the answer. 678 + 6780 = 7458
  • Question 6

Calculate

 

266 × 29 =
 
CORRECT ANSWER
7714
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 266 x 9 = 2394 Step 2. Multiply 266 x 20 = 5320 Step 3. Add the numbers together for the answer. 2394 + 5320 = 7714
  • Question 7

Work out

 

886 × 57 =
 
CORRECT ANSWER
50502
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 886 x 7 = 6202 Step 2. Multiply 886 x 50 = 44300 Step 3. Add the numbers together for the answer. 6202 + 44300 = 50502
  • Question 8

Work out

 

387 × 56 =
 
CORRECT ANSWER
21672
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 387 x 6 = 2322 Step 2. Multiply 387 x 50 = 19350 Step 3. Add the numbers together for the answer. 2322+ 19350 = 21672
  • Question 9

Multiply

 

308 × 93 =
 
CORRECT ANSWER
28644
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 308 x 3 = 924 Step 2. Multiply 308 x 90 = 27720 Step 3. Add the numbers together for the answer. 924 + 27720 = 28644
  • Question 10

Multiply

 

333 × 33 =
 
CORRECT ANSWER
10989
EDDIE SAYS
Step 1. Multiply 333 x 3 = 999 Step 2. Multiply 333 x 30 = 9990 Step 3. Add the numbers together for the answer. 999 + 9990 = 10989
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.