The smart way to improve grades

Comprehensive & curriculum aligned

Affordable pricing from £10/month

Written Division Calculations

In this worksheet, students carry out written divisions in cases where the answer has up to two decimal places.

'Written Division Calculations' worksheet

Key stage:  KS 2

Curriculum topic:  Number: Fractions, Decimals and Percentages

Curriculum subtopic:  Divide with Two Decimal Places

Difficulty level:  

Worksheet Overview

QUESTION 1 of 10

In this worksheet, carry out written divisions of decimal numbers up to 2 decimal places.

 

Dividing a decimal by a whole number is very similar to a normal division.

 

We just line up the decimal points.

Look at these examples, one without decimals and one with.

 

Division

 

Division with decimal point

 

So

734 ÷ 2 = 367

 

and

7.34 ÷ 2 = 3.67

 

 

Example

Use a written division to calculate:

8.45 ÷ 5

 

Answer

 

8 ÷ 5 = 1 r3

34 ÷ 5 = 6 r4

45 ÷ 5 = 9

The answer is 1.69.

Use a written division to calculate:

2.42 ÷ 2

Use a written division to calculate:

2.52 ÷ 3

Use a written division to calculate:

6.42 ÷ 3

Use a written division to calculate:

5.48 ÷ 4

Use a written division to calculate:

9.45 ÷ 5

Use a written division to calculate:

19.44 ÷ 6

Use a written division to calculate:

16.17 ÷ 7

Use a written division to calculate:

43.12 ÷ 8

Use a written division to calculate:

46.08 ÷ 9

Use a written division to calculate:

36.18 ÷ 9

  • Question 1

Use a written division to calculate:

2.42 ÷ 2

CORRECT ANSWER
1.21
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 2 ÷ 2 = 1 and bring down the 4 Divide 4 ÷ 2 = 2 and bring down the 2 Divide 2 ÷ 2 = 1 Answer: 1.21
  • Question 2

Use a written division to calculate:

2.52 ÷ 3

CORRECT ANSWER
0.84
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 25 ÷ 3 = 8 rem 1 and bring down the 2 Divide 12 ÷ 3 = 4 Answer: 0.84
  • Question 3

Use a written division to calculate:

6.42 ÷ 3

CORRECT ANSWER
2.14
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 6 ÷ 3 = 2 and bring down the 4 Divide 4 ÷ 3 = 1 rem 1 and bring down the 2 Divide 12 ÷ 3 = 4 Answer: 2.14
  • Question 4

Use a written division to calculate:

5.48 ÷ 4

CORRECT ANSWER
1.37
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 5 ÷ 4 = 1 rem 1 and bring down the 4 Divide 14 ÷ 4 = 3 rem 2 and bring down the 8 Divide 28 ÷ 4 = 7 Answer: 1.37
  • Question 5

Use a written division to calculate:

9.45 ÷ 5

CORRECT ANSWER
1.89
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 9 ÷ 5 = 1 rem 4 and bring down the 4 Divide 44 ÷ 5 = 8 rem 4 and bring down the 5 Divide 45 ÷5 = 9 Answer: 1.89
  • Question 6

Use a written division to calculate:

19.44 ÷ 6

CORRECT ANSWER
3.24
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 19 ÷ 6 = 3 rem 1 and bring down the 4 Divide 14 ÷ 6 = 2 rem 2 and bring down the 4 Divide 24 ÷ 6 = 4 Answer: 3.24
  • Question 7

Use a written division to calculate:

16.17 ÷ 7

CORRECT ANSWER
2.31
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 16 ÷ 7 = 2 rem 2 and bring down the 1 Divide 21 ÷ 7 = 3 and bring down the 7 Divide 7 ÷ 7 = 1 Answer: 2.31
  • Question 8

Use a written division to calculate:

43.12 ÷ 8

CORRECT ANSWER
5.39
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 43 ÷ 8 = 5 rem 3 and bring down the 1 Divide 31 ÷ 8 = 3 rem 7 and bring down the 2 Divide 72 ÷ 8 = 9 Answer: 5.39
  • Question 9

Use a written division to calculate:

46.08 ÷ 9

CORRECT ANSWER
5.12
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 46 ÷ 9 = 5 rem 1 and bring down the 0 Divide 10 ÷ 9 = 1 rem 1 and bring down the 8 Divide 18 ÷ 9 = 2 Answer: 5.12
  • Question 10

Use a written division to calculate:

36.18 ÷ 9

CORRECT ANSWER
4.02
EDDIE SAYS
Line up the decimal points and divide as normal. Divide 36 ÷ 9 = 4 and bring down the 1 Divide 1 ÷ 9 = 0 rem 1 and bring down the 8 Divide 18 ÷ 9 = 2 Answer: 4.02
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started
laptop

Start your £1 trial today.
Subscribe from £10/month.