 # Measuring Time: How Many Weeks?

In this worksheet, students must calculate the number of whole weeks from a given number of days. Key stage:  KS 2

Curriculum topic:   Measurement

Curriculum subtopic:   Solve Time Problems

Difficulty level:   ### QUESTION 1 of 10

This worksheet is about finding the number of whole weeks in a given number of days.

Example 1

How many whole weeks are there in 42 days?

There are 7 days in a week.

So we need to divide 42 by 7 = 6.

There are 6 whole weeks in 42 days.

Example 2

How many whole weeks are there in 45 days?

There are 7 days in a week.

So we need to divide 45 by 7 = 6 r 3.

We leave off the remainder, so there are still 6 whole weeks in 45 days.

Example 3

How many whole weeks are there in 420 days?

There are 7 days in a week.

So we need to divide 420 by 7 = 60.  (remember that 42 ÷ 7 = 6)

There are 60 whole weeks in 420 days.

How many whole weeks are there in 30 days?

How many whole weeks are there in 32 days?

How many whole weeks are there in 56 days?

How many whole weeks are there in 62 days?

How many whole weeks are there in 75 days?

How many whole weeks are there in 77 days?

How many whole weeks are there in 700 days?

How many whole weeks are there in 701 days?

How many whole weeks are there in 707 days?

How many whole weeks are there in 351 days?

• Question 1

How many whole weeks are there in 30 days?

4
EDDIE SAYS
4 x 7 = 28
• Question 2

How many whole weeks are there in 32 days?

4
EDDIE SAYS
4 x 7 = 28 5 x 7 = 35
• Question 3

How many whole weeks are there in 56 days?

8
• Question 4

How many whole weeks are there in 62 days?

8
• Question 5

How many whole weeks are there in 75 days?

10
• Question 6

How many whole weeks are there in 77 days?

11
• Question 7

How many whole weeks are there in 700 days?

100
• Question 8

How many whole weeks are there in 701 days?

100
• Question 9

How many whole weeks are there in 707 days?

101
• Question 10

How many whole weeks are there in 351 days?

50
---- OR ----

Sign up for a £1 trial so you can track and measure your child's progress on this activity.

### What is EdPlace?

We're your National Curriculum aligned online education content provider helping each child succeed in English, maths and science from year 1 to GCSE. With an EdPlace account you’ll be able to track and measure progress, helping each child achieve their best. We build confidence and attainment by personalising each child’s learning at a level that suits them.

Get started 