Here is a clock.
The short red hand is pointing to between the 9 and the 10, so the time is between 9 o'clock and 10 o'clock. So it will be 9 something...
The long blue hand is pointing to between the 7 and the 8, so we count in minutes round the clock like this to see that it is pointing to 37 minutes past:
The time shown is 9:37.
In the morning, this will be 9:37 a.m. or 09:37.
In the evening, this will be 9:37 p.m. or 21:37.
Add 12 to the hours for times after 12 noon in the 24-hour clock.
4 p.m. is 4 + 12 = 16:00
9 p.m. is 9 + 12 = 21:00
11 p.m. is 11 + 12 = 23:00 etc.
Want to understand this further and learn how this links to other topics in maths?
Why not watch this video?